Sahaja Yoga Romania

NEWSLETTER

Stiri Sahaja Yoga Romania


Primeste HTML?

Prima Pagina arrow MUZICA
MUZICA
"Jago" - Turneu sahaj nord-est asiatic de muzica si spiritualitate indiana Imprimare E-mail
Distribuie pe Facebook

5 membri ai Sahaj Group, formatie bucuresteana specializata in interpretarea muzicii indiene clasice si traditionale, au participat intre 16 si 30 octombrie 2010 la un turneu de prezentare a metodei Sahaja Yoga in mai multe orase din Taiwan, Japonia si Coreea de Sud.

Turneul a debutat in Taiwan, cu o serie de 6 concerte in 5 orase, inchizand intr-un inel conturul insulei:

    * 17 octombrie – Taipei: Taipei City Assembly Hall;
    * 18 octombrie – Hualien: Indiginous Culture Hall;
    * 19 octombrie – Taitung: Indiginous Meeting Hall;
    * 20 octombrie – Chiayi: Chiayi Commercial Professional School Auditorium;
    * 21 octombrie -  HsinChu: National Chin Hua University;
    * 22 octombrie – Taipei: 228 Public Park.

Va prezentam astazi un reportaj video al primei parti a turneului „Jago”, in Taiwan. Vom reveni cu alte video-uri si cu fotografii din intregul tur, insotite de relatari ale evenimentelor.

 
Reportaj despre Turya Classical la Radioteleviziunea Severin Imprimare E-mail
 
Despre muzica clasica indiana Imprimare E-mail
Distribuie pe Facebook

mataji.jpg

 
Una dintre cele mai rafinate arte in India, avand o traditie milenara si un profund caracter sacru. Potrivit traditiei indiene, muzica a luat nastere odata cu crearea universului, din sunetul primordial Aum, Naad sau „Cuvant”, ceea ce ii confera statutul de limbaj universal avand o dimensiune divina. Muzica indiana este considerata a fi o cale catre cunoasterea sinelui si a lui Dumnezeu, o sadhana (meditatie) catre ceea ce indienii numesc Moksha sau „Eliberare”. Melodiile si ritmurile sunt mijloacele prin care artistul sustine si realizeaza dialogul cu Divinitatea, purtand auditoriul spre noi dimensiuni ale acestei comunicari devenite act de venerare.

Citeste mai departe...
 
Grupul TURYA CLASSICAL Imprimare E-mail
Distribuie pe Facebook

turya.jpgTurya Classical – promotor autentic al muzicii clasice indiene in Romania – reprezinta o imbinare fericita intre Est si Vest, o fuziune interculturala ce urmareste promovarea muzicii clasice veritabile la instrumente cu corzi, sonoritatile indiene si instrumentele specifice: sitar, tabla, tanpura, swarmandal, creand o nota distincta, unica, in peisajul muzicii autohtone. Turya Classical a luat fiinta la New Delhi, India, ca un duo avandu-i ca protagonisti pe Anne Marie Ene – violonist in Orchestra de Camera Radio si pe Victor Marius Beliciu, interpret al instrumentului sitar. Cei doi artisti, rezidenti in India pentru un numar important de ani, au sustinut numeroase concerte in temple, sali de concerte, la postul national TV Doordarshan si All India Radio, fiind apreciati de criticii muzicologi indieni.

Turya Classical interpreteaza in principal piese din repertoriul clasic indian, dar si melodii devotionale (bhajanuri si qawwali).

 

Citeste mai departe...
 
Sahaj Group Imprimare E-mail
Distribuie pe Facebook

apasati pentru a vedea aceasta fotografie in format mai mare

SAHAJ GROUP  a luat fiinta in 1994, intre membrii sai numarandu-se absolventi ai Universitatilor de Muzica din Bucuresti si Iasi, cu specializari in muzica clasica indiana la Academia de Muzica si Arte Frumoase “Late P.K. Salve” din Nagpur, India, gratie burselor oferite de doamna Shri Mataji Nirmala Devi – Fondatoarea Sahaja Yoga. Domnia sa le-a fost nu numai mentor pe taramul spiritualitatii, dar si generos sponsor al turneelor grupului in afara tarii.

 

 

Incepand cu 1994 grupul a sustinut concerte si a participat la diverse festivaluri si manifestari artistice in tara si in strainatate. Intre cele mai importante:

Citeste mai departe...